Monika zainspirowała mnie do upieczenia ciasta:), a że mam wycisk na siłowni, do tego codziennie robię ćwiczenia ogólnorozwojowe i funkcjonalne to mój organizm domaga się węgli.
Przepis jest prosty:
- 1 szkl mąki - gryczana
- 1 szkl wiórków kokosowych - mąka kokosowa
- 3/4 szkl mleka - z ciecierzycy
- 1 łyżeczka sody
- 1 szkl startej cukinii
- 5 łyżek oleju
- 1 szkl kefiru z alg - mąka kokosowa lubi wchłaniać płyny
- 1 łyżkę octu jabłkowego
- 1 łyżkę mąki z czeremchy
Masa jaglana:
- 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 banan
- 20 daktyli - można namoczyć
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki octu jabłkowego
- krem kokosowy - 1 szkl wiórek zblendowanych na pastę
Co do rożnych zastosowań, to zrobiłam 3 porcje ciasta:
- na słodko
- bez przypraw - czyli coś na kształt chlebka - w płaskiej blaszce
- posypałam pestkami dyni i krążkami oliwek - świetna przegryzka z serem jaglanym i pomidorem wprost z ogrodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz