Ciasto z ciecierzycy z karmelem
Ciasto powstało z resztek lodówkowych. Jest puszyste i miękkie w środku a sos karmelowy na górze nadaje mu wyjątkowego smaku.
- 2 szkl ugotowanej ciecierzycy
- 1 banan
- 2 jabłka
- 1/2 szkl wody
- garść orzechów arachidowych
- 1 łyżeczka sody
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki octu jabłkowego
- mąka kukurydziana lub inna bezglutenowa - tyle by ciasto wyszło bardzo gęste
Wszystkie składniki zblendować na gładko, dodać pokrojone na drobne kawałki 2 jabłka, garść rodzynek lub innych suszonych owoców. Wyłożyć na blaszkę, posypać pestkami dyni lub słonecznika i piec koło 40 min w 180 st C.
Karmel
- 1 mango
- 1 szkl orzechów arachidowych
- 4 łyżki wiórków kokosowych
Zblendować na gładko i posmarować wystudzone ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz