Ciasto powstało z resztek lodówkowych. Jest puszyste i miękkie w środku a sos karmelowy na górze nadaje mu wyjątkowego smaku.
2 szkl ugotowanej ciecierzycy
1 banan
2 jabłka
1/2 szkl wody
garść orzechów arachidowych
1 łyżeczka sody
4 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki octu jabłkowego
mąka kukurydziana lub inna bezglutenowa - tyle by ciasto wyszło bardzo gęste
Wszystkie składniki zblendować na gładko, dodać pokrojone na drobne kawałki 2 jabłka, garść rodzynek lub innych suszonych owoców. Wyłożyć na blaszkę, posypać pestkami dyni lub słonecznika i piec koło 40 min w 180 st C.
Karmel
1 mango
1 szkl orzechów arachidowych
4 łyżki wiórków kokosowych
Zblendować na gładko i posmarować wystudzone ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz