Poezja smaku - oto jak mogę opisać tą kanapkę. Przenikają się tutaj kakaowe nuty lekko słodkiego chleba z czosnkowym musem z awokado podkreślone nutą szczypiorku i łagodnym smakiem kiełków słonecznika.Przekąska swymi odcieniami zieleni raduje oczy i serce, przybliża wiosnę, która niedługo nadejdzie... Chleb czekoladowy:
2 szkl musu z dyni - ugotowana i zblendowana dynia
Zblendowałam wszystkie składniki, dodałam mąkę - tyle aby ciasto było bardzo gęste, wlałam do foremki wyłożonej papierem i posypałam czarnuszką. Piekłam kolo 40 min w 180 st C.
Mus z awokado:
1 awokado
masło kokosowe - twarda cześć mleka kokosowego z puszki
Wszystkie składniki blenduję, na końcu wlewam olej lniany i przekładam do słoika i wstawiam do lodówki. Masa nabiera konsystencji puszystego musu, który pięknie rozsmarowuje się na chlebie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz