Dlaczego szyszkowy? Ponieważ oliwa magnezowa została zrobiona na wywarze z szyszek i gałązek sosny.
Jak przygotować:
OLIWA MAGNEZOWA
- 115 g chlorku magnezu
- 44 g wywaru wodnego z szyszek i gałązek sosnowych - gotowałam je koło 15 minut
Wsypać magnez do gotowego i wystudzonego wywaru i mieszać do rozpuszczenia.
BAZA OLEJOWA:
- 100 g shea
- 95 g oleju kokosowego
- 50 g masła kakaowego
- 50 g maceratu z wrotycza
- 16 g oleju rycynowego
- 11 g oleju lnianego
W ten sposób powstał mięciutki i puszysty balsam świetnie łagodzący napięcie mięśni, uspokajający skołatane nerwy.
Najlepiej smarować się po kąpieli, gdyż wszystkie składniki lepiej się wchłoną.
Najlepiej smarować się po kąpieli, gdyż wszystkie składniki lepiej się wchłoną.
A tu skład INCI:
Jeśli chcecie dokładnie zapoznać się z rożnymi terminami zielarskimi ( macerat, czy pudry ziołowe), czy dowiedzieć się, czym rożni się odwar od wyciągu - to zapraszam tutaj: pl.herbs2000.com i tutaj cudowne diety
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz