- 1 szkl mąki jaglanej
- 1/2 szkl mąki gryczanej
- 1/2 szkl mąki ryżowej
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki octu
- 1 szkl słodzidła - ja miałam ugotowane porzeczki ze startą skórką z arbuza. Może to być dżem czy owoce suszone.
- 1 szkl startej skórki z arbuza
- 1/2 szkl kefiru - u mnie wodny kefir z alg. Może być mleko roślinne
- 2 łyżki suszonej mięty - zmieliłam w blenderze na proszek
Piekłam ciasto 50 min w 180 st C.
A ciasto lubi coś słodkiego na wierzchu więc zrobiłam masę:
- 3/4 szkl namoczonych przez noc daktyli - wody nie wylewamy
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki sproszkowanej mięty
- 2 łyżki ekstraktu z cytryny i lawendy
- 4 łyżki oleju kokosowego
- sok i miąższ z grejpfruta
- woda z daktyli odlana wcześniej
- 1 burak pokrojony w drobniutkie plasterki
- woda
- świeża mięta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz