NAJPIERW namocz na noc dowolne pestki - 1/2 szkl ziaren słonecznika, mogą być pestki dyni, orzechy. Rano odcedź, zalej 1 szkl wody i zblenduj na papkę.
Namocz też 1/2 szkl daktyli.
Pestki z awokado NIE WYRZUCAMY, będzie bohaterem następnego postu.
- 1 szkl mąki jaglanej
- 1/2 szkl mąki gryczanej
- 1/2 szkl mąki ryżowej
- 1/2 szkl zmielonych orzechów arachidowych - mogą być inne orzechy czy pestki
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki octu winnego - u mnie jaglany
- papka z nasion - jako zagęstnik i sklejacz
- szczypta soli
PAMIĘTAJ aby blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a unikniesz gimnastyki z wyciąganiem ciasta z blaszki.
Masa:
- 2 mango
- 1 awokado
- 1 banan
- 4 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
- namoczone daktyle, odcedzone
- po 1 łyżeczce skórki z cytryny i pomarańczy - u mnie suszone i zmielone
NIEBO W GĘBIE :)
- proste
- szybkie w wykonaniu
- słodycz przełamana kwaskiem skórek cytrusowych i orzeźwiającym smakiem truskawek
- wegańskie, bezglutenowe
- sycące
Moje kubki smakowe są zachwycone :D
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :)
OdpowiedzUsuń