wtorek, 8 lipca 2014

Słoneczna marchewka

Jako, że dziś po południu pogoda się popsuła, postanowiłam wywołać słońce, marchewkowo - jaglane.

  • 3 marchewki - pokroiłam w kostkę i ugotowałam z
  • garścią rodzynek
  • garścią pestek dyni
  • 2 łyżkami oleju koksowego
Gdy masa przestygła, dodałam do niej 
  • 1 szkl mleka migdałowego
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki octu miętowego
  • 1 świeże mango - aby złamać mdły smak marchwi
i zmiksowałam w blednerze. Masa wyszła gęsta i kremowa. Przełożyłam ją do pucharków na zmianę z dżemem z aronii, daktyli i gruszek a na wierzchu ułożyłam słońce z mandarynki.


Słońce na słoneczniku, wykonanym wspólnie z koleżanką Jadzią:) 



Równie dobrze smakuje z ananasem, kiwi czy jabłkiem.